Ingrediente
- 2 bucăți macrou congelat (curățat, au cântărit 500 g)
- 1 morcov
- 1 ceapă medie
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de sare
- 250-300 ml de apă
- 150 ml de oțet
- 1 linguriță de boabe de piper
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de boabe de muștar
Mod de preparare
După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15 minute. Punem peștele la scurs într-o strecurătoare, apoi îl tăiem rondele potrivit de groase.
Între timp preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 250-300 ml de apă și 150 ml de oțet din vin, de 9 grade, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, împreună cu mirodeniile (1 linguriță de boabe de piper, 1 linguriță de boabe de muștar și 1 frunză de dafin). Se lasă la fiert 5 minute. Se oprește focul și se lasă să se răcească.
Curățăm morcovul și ceapa și le spălăm bine. Morcovul îl dăm prin răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem solzișori.
Așezați pe fundul găletușei (puteți folosi un borcan) un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește. Punem din nou un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește și tot așa până ce terminăm ingredientele.
Se toarnă oțetul peste rondelele de pește, după care se pune capacul și se lasă la macerat 5-7 zile, la răcoare.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|