Mascota cu mousse de capsuni

Postat de Retete_Haplea in Prajituri
6 Mai 2015 | 2961 vizualizari
Mascota cu mousse de capsuni

Înveliș crocant, mijloc divin de spumă - Mascota cu căpșuni e un desert din Rai Creat de îngerii care din harpă sună Pentru iubitorii de dulce trai.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru mousse:
  • 400 gr capsuni proaspete,
  • 400 ml smanatana pt frisca,
  • 200 gr zahar (puteti sa puneti mai putin zahar daca fructele sunt dulci),
  • 1 plic gelatina;
  • Ingrediente pentru crusta:
  • 240 gr ciocolata ( lapte + extra cacao)

Mod de preparare

 Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata

 Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul

Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.

 Punem pe foc piureul de capsuni si lasam pe foc pana se apropie de punctul de fierbere, amestecand in continuu ca sa se topeasca zaharul

 Luam de pe foc, apoi adaugam gelatina peste piureul de capsuni.

 Incorporam usor cu o spatula de silicon piureul de capsuni peste frisca. Lasam crema la frigider pentru 2 ore.

 Umplem formele de ciocolata cu aceasta crema

 Punem un „capac” de ciocolata topita, ca sa formam un exterior complet de ciocolata 

 Lasam la rece pana se intareste ciocolata

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascota cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de aliliana

Guguluf cu sos de ciocolata

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....

Citeste continuarea

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de merisor67

Prajitura cu foi fragede si mere

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2015, 08:25
la 06.05.2015, 08:26
Mmmm
la 06.05.2015, 11:04
Ce bine arata!
la 06.05.2015, 13:14
la 06.05.2015, 21:31
Ce faine sunt!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking