Matrai borzoska - snitel unguresc

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Mai 2019 | 8577 vizualizari
Matrai borzoska - snitel unguresc

  Am vazut reteta prima data pe siteurile culinare unguresti. Apoi  Ksenya a preparat aceast snitel si mi-a starnit din nou curiozitatea. Am fost intr-un bistro clujean la masa si am consultat meniul din timp. Am comandat Matrai borzoska. Deziluzie totala - era groaznic de prost preparat cu crusta pe margini tare si arsa, restul o clica nu prea identificai cartofii. De ciuda, in urmatoarele zile mi-am preparat singura acasa. Am studiat retetele originale si am trecut la treaba. Traducera la Matrai borzaska este derizorie ceva cu zburlit probabil de la aspectul dat de cartofii razuiti si de cascavalul ras. :D    "Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 600 gr pulpa porc
  • 5 cartofi -nu foarte mari
  • 10 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 pahar smantana
  • 1 fir usturoi verde -reteta originala prevede catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Apuseni pentru razuit
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  1.  Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase.
  2. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele.
  3. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta.
  4. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Sarati.
  5. Se storc cartofii de excesul de apa.
  6. Ouale se bat spuma si se amesteca cu cartoful razuit si 3-4 linguri de faina alba.
  7. Puneti uleiul la incins.
  8. Fiecare bucata de carne se trece prin faina alba si apoi se pune in palma o lingura cu varf din compozittia cu cartofi.
  9. Asezati carnea si din nou cartofi pe deasupra .Apasati usor si daca mai este nevoie mai puneti cartofi.
  10. Bucatile dde carne astfel impanate se prajesc in baie de ulei la foc potrivit ca sa aiba timp si carnea sa se patrunda.
  11. Amestecati smantana cu usturoi pisat [ cat va place de mullt] si putina sare.
  12. Aceste snitele se servesc calde, unse pe deasupra cu smantana cu usturoi si razuieste din belsug cascaval.
  13. Matrai Borzoska este servit in mod frecvent in Ungaria cu garnitura de orez.
  14. Noi am preferat o salata de ardei copti marinati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Matrai borzoska - snitel unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de simona72

Ardei umpluti

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau...

Citeste continuarea

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Postat de simona72

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2019, 18:17
Îmi plac șnițelele, oricum s-ar numi ele...!
la 10.05.2019, 18:19
Bună treabă, doi intr-unul
la 10.05.2019, 18:33
la 10.05.2019, 18:53
Tare bune așa în crustă de cartofi!
la 10.05.2019, 18:58
Merisor , Stiam ca o sa-ti placa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking