Ingrediente
- Aluat
- 300gr unt sau margarina 60% grasime
- 525 gr faina
- 100 gr zahar
- 1 praf de copt
- 3 galbenusuri
- Umplutura
- 3 albusuri
- 200 gr zahar
- 500 gr branza de vaci
- 200 ml frisca
- 1 praf zahar vanilat ( sau esenta)
- Gem de capsuni ( fructe de padure)
Mod de preparare
Aluat:
Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unui aluat dens dar farimicios.
¾ din aluat se intinde cu mana in tava neunsa cat mai uniform posibil. Se ridica o margine ingusta.
Restul de aluat se pune intr-o punga de nailon si se lasa in congelator.
Umplutura:
Aluatul din tava se unge cu gem.
Se bat albusurile spuma tare cu zahar , se adauga frisca lichida si branza de vaca si se bate in continuare.
Se adauga vanilia.
Crema rezultata se intinde peste stratul de gem.
Se scoate aluatul ramas din congelator si se rade fulgi mari (pe razatoare de branza ) astfel incat sa acopere toata suprafata cremei de branza.
Se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 40-45 minute sau pana devine aurie si umplutura se clatina usor.
Rece se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek – Un Pic Altfel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|