MBS cu oua de prepelita

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2021 | 2583 vizualizari
MBS cu oua de prepelita

Hmm, poate vă întrebați ce o însemna MBS ???? 😀Deși voi ca și Bucătărași maeștri ar trebui să recunoașteți preparatul! ;)  Daaa, m-a luat valul, clasica Mămăliga cu Brânză și Smântână 😉 se transformă 😉 într-un fel principal tare savurat, mai ales la cină în familia Zmeilor! 😉 Mulțumesc ȚărăncuțadinRomânia pentru ouăle foarte proaspete de prepeliță! 🙂

Ingrediente

  • Făină de porumb cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Sare roz de Himalaya 1 lingură,
  • Brânză veche de oaie cca. 200 g,
  • Smântână grasă cca. 200 ml,
  • Ouă de prepeliță 12 bucăți.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.

Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

În patru vase termorezistente, se așează mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉

Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.

Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MBS cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si bacon

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si bacon

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Placinte cu mozzarella si parmezan

Postat de gurita_ta2005

Placinte cu mozzarella si parmezan

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma. Se amesteca cu o lingura,se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2021, 22:41
la 16.06.2021, 08:33
la 16.06.2021, 09:16
la 16.06.2021, 09:52
la 16.06.2021, 11:33
De nerefuzat așa ceva...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking