Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
30 Dec 2015 | 2475 vizualizari
Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

O idee super pentru o masa festiva, foarte gustoase si usor de facut!

Ingrediente

  • 300g carne de porc slaba fara slanina
  • 300g carne de vita
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de verdeata amestec (ceapa verde, marar, patrunjel)
  • 6 oua fierte
  • sare
  • piper
  • 2 oua crude
  • 1 lingura mustar
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

        Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul de ulei si punem legumele calite peste carne. Adaugam restul de verdeata tocata (in cazul meu doar patrunjelul) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizare.
         Impartim carnea in 6 parti egale, iar fiecare parte o turtim putin in palma si in mijloc punem un ou fiert, apoi formam o bila/minge. Asa procedam si cu celelalte 5 parti.
Separat batem ouale cu mustarul, iar intr-o farfurie punem pesmet din belsug. Fiecare bila o trecem prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu mustar si din nou prin pesmet.
         Prajim chiftelutele in ulei pe toate partile pana se rumenesc frumos, dupa care le tranferam la cuptor preincalzit inca 15 minute.
         Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca bine, ideal ar fi sa stea si vreo cateva ore la frigider, apoi le putem servi ca aperitiv la o masa festiva; taiat felii
arata ca o rulada. Dar si alaturi de o garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Postat de panacris

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...

Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2015, 12:12
Ce bunatate !
la 30.12.2015, 12:21
la 30.12.2015, 13:17
ce bine arata
la 30.12.2015, 13:27
Super!!!!!!
la 30.12.2015, 15:58
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking