Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte

Postat de silvi0ara in Curcan
20 Feb 2013 | 7437 vizualizari
Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte

Ingrediente

  • 6 medalioane de curcan
  • 85g de mascarpone
  • 3-4 masline verzi fara samburi tocate
  • 2-3 felii rosii uscate in ulei, tocate
  • 0 lingura amestec de verdeata prospata-marar si patrunjel
  • 1 lingurita amestec de ierburi Italiene
  • 1 lingura parmezan ras
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare si piper
  • 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi
  • 175g de roşii tinere pe vrej

Mod de preparare

 Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă  brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se umple cu grijă cu câte un sfert din amestec fiecare medalion şi se netezeşte crestătura pentru a o închide.

 Se ung medalioanele cu puţin ulei, aprox. o linguriţă de fiecare, şi se condimentează din belşug. Se aşază pesmetul pe o farfurie mare şi se asezonează. Se tăvăleşte fiecare medalion prin amestecul de pesmet. Se aşază apoi intr-o tavă puţin adâncă, unsă în prealabil cu puţin ulei, alături de roşii (acestea nu se desprind de pe vrej). Se stropeşte cu restul de ulei.

 Se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute până ce medalionul se pătrunde şi se rumeneşte.  Se asezonează cu frunze de busuioc şi se serveşte alături de piure de cartofi si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carnati de curcan

Postat de katty

Carnati de curcan

Taiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit,...

Citeste continuarea

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Postat de panacris

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Într-un mojar se pune muștarul, uleiul de măsline, usturoiul curățat, sarea aromată și boiaua, se amestecă energic până ce se omogenizează toate ingredientele.  Pulpele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2013, 12:05
Oooooooo ce bun
la 20.02.2013, 12:11
Mersi Dia.
la 20.02.2013, 12:21
superb !
la 20.02.2013, 12:35
delicios
la 20.02.2013, 12:38
Sylvia

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking