Medovik Belarus

Postat de adriana65 in Prajituri
16 Apr 2014 | 16581 vizualizari
Medovik Belarus

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • - 1 ou
  • - 40 g unt
  • - 150 g zahăr
  • - 450 g făină
  • - 2 linguri miere (aprox.60 g)
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Ingrediente cremă:
  • - 1 kg smântână de 32% grăsime
  • - 400 g zahăr tos
  • - 2 linguri cafea solubilă - ness
  • Glazură
  • - 150 g ciocolată neagră
  • - 100 g ciocolată albă
  • - 100 g unt
  • - 3 linguri de ulei
  • - 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Cuptorul se încălzeşte la 200 grade C.

Se prepară foile astfel: într-un castron încăpător, din inox, sticlă sau emailat, se amestecă oul, zahărul, mierea, untul şi bicarbonatul. După omogenizare se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă cu o lingură din lemn până se topeşte zahărul şi compoziţia se îngroaşă ca o smântână. Se ia castronul de pe aburi, se adaugă făina amestecând până se încorporează. Aluatul se pune pe blatul de lucru uns cu puţin ulei şi se frământă cu mâna până devine omogen şi consistent. Aluatul se împarte în patru părţi egale. Din fiecare se întinde câte o foaie de 23/30 cm, care se coace  cca 5 minute pe dosul unei tăvi unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Pentru cremă se pune smântâna  într-un castron, se adaugă zahărul şi se amestecă uşor. Pe măsură ce amestecăm zahărul se va topi şi smântâna se va îngroşa. Se amestecă până se topeşte zahărul.

Cafeaua se dizolvă cu câteva picături de apă fierbinte apoi se pune peste crema de smântână.  Se omogenizează apoi se împarte în trei părţi egale.

Pentru asamblarea prăjiturii se întinde o folie alimentară în tava în care au fost coapte foile. Se lasă folia peste  marginile tăvii, astfel încât prăjitura să poată fi acoperită cu aceasta. Se pune prima foaie în tavă, se întinde o porţie de cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, foaie . Prăjitura astfel asamblată se acoperă cu folie şi se pune la rece până a doua zi.

A doua zi se prepară glazura: într-o crăticioară cu fund dublu se topeşte la foc mic untul şi uleiul. Un sfert din compoziţie se scoate şi se pune în alt castronel. În primul castron se pune ciocolata neagră ruptă bucăţele şi în celălat castron ciocolata albă. Se pun pe bain-marie unde se lasă până se topeşte ciocolata. Se amestecă continu.

După ce glazurile sunt gata se lasă  să se răcorească puţin apoi se întind peste prăjitură. Prima dată se întinde glazura neagră apoi cea albă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medovik Belarus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza, stafide si bezea

Postat de simona72

Placinta cu branza, stafide si bezea

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2014, 22:28
arata minunat si cu siguranta e super buna
la 16.04.2014, 22:32
foarte bine arata!
la 16.04.2014, 22:43
Cat de bine arata!
la 16.04.2014, 22:58
la 17.04.2014, 00:06
Super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking