Prajitura cu foi si crema caramel

Postat de Valclaudia in Prajituri
27 Iul 2014 | 16772 vizualizari
Prajitura cu foi si crema caramel

Ingrediente

Foile:

  • 50 gr. zmeura proaspata
  • 180 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 420 gr. faina alba
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite suc de lamaie

Crema:

  • 1 cana zahar (pentru caramelizat)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet de unt
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 150 gr. nuca macinata

In plus:

  • fulgi de ciocolata
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 170 grade

Impartim aluatul in 4, intindem foile pe rand si le coacem pe dosul tavii unse cu ulei pana se rumenesc usor. Inainte de a da tava la cuptor nu uitam sa impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Lasam sa se raceasca foile si ne apucam de crema:

-zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu;

-adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit;

-mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) + faina;

-punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit;

-amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata consistenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel  rece. La final incorporam si nuca macinata.

Asamblarea prajiturii este simpla:

-asezam 1 foaie, apoi un strat de crema;urmeaza cea de-a doua foaie, iar un strat de crema; foaia numarul 3, din nou crema. Ultima foaie (cea de-a patra) se aseaza deasupra si se unge tot cu crema iar deasupra presaram bombonele colorate si fulgi de ciocolata.

Prajitura trebuie lasata pana a doua zi sa se inmoaie foile de la crema.

A doua zi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2014, 17:40
am venit bine )
la 27.07.2014, 17:46
Delicioasa prajiturica!
la 27.07.2014, 18:09
Inghit insec !
la 27.07.2014, 18:41
yamiiiiiiiiiii
la 27.07.2014, 19:04

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking