Prajitura cu foi si crema caramel

Postat de adela1981 in Prajituri
8 Apr 2013 | 6474 vizualizari
Prajitura cu foi si crema caramel

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • 100 g faina / amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt/ margarina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2-3 liguri ulei

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l putem framanta bine si sa nu se lipeasca de masa de lucru

Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, pe care le coacem pe rand intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. ( pe dosul tavi unse daca nu aveti tava speciala pentru foi). Se coc cca 7-10 minute fiecare , pana ce devin usor maronii deasupra.

Pentru crema topim zaharul la foc incet pana ce se caramelizeaza, aveti grija sa nu se arda, pentru ca devine amar la gust. Turnam apoi laptele cald, pastram cca 50 ml  si lasam sa se dizolve tot caramelul. Restul de lapte se amesteca cu amidonul sau faina. Dupa ce s-a topit tot caramelul adaugam faina si lasam la foc incet, amestecand in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa la racit, intre timp mixam untul spuma cu vaniliile. Incorporam caramelul in unt. Adaugam cate o lingura de caramel si amestecam dupa fiecare.

Impartim crema in doua si intindem intre foi. Deasupra ultimei foi turnam glazura de ciocolata, topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur. Se da la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2013, 18:31
minunata
la 08.04.2013, 18:57
f buna
la 08.04.2013, 19:01
tare buna
la 08.04.2013, 19:01
la 08.04.2013, 19:11

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking