Melanzane caprese - vinete caprese

Postat de mihaelar63 in Salate
1 Apr 2020 | 2739 vizualizari
Melanzane caprese - vinete caprese

 Reteta am  preluat-o de la italieni. Se pot folosi si vinete la grill. Pentru un plus de consistenta am folosit varianta celor impanate. Am preparat vinetele la cuptor, ocolind traditionala si paguboasa lor prajire in baie de ulei.

Ingrediente

  • 2 vinete mici
  • 2 rosii mari
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • ulei pentru pulverizat
  • mozzarella di bufala-mozzarela cremosa din lapte de bivolita
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
  2. Feliati rondele vinetele si le sarati.
  3. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
  4. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si pesmet.
  5. Asezati rondelele impanate in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Pulverizati putin ulei peste vinete si le dati la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca.
  7. Spalati, curatati si feliati rosiile.
  8. Serviti feliile de vinete intercalate cu cele de rosii alaturi de mozzarella si busuioc verde proaspat.
  9. Presarati daca doriti pe deasupra piper negru macinat.

Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane caprese - vinete caprese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon

Postat de panacris

Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon

Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și...

Citeste continuarea

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2020, 00:18
la 01.04.2020, 00:24
la 01.04.2020, 00:34
la 01.04.2020, 01:09
mmm ce bune trebuie sa fie!
la 01.04.2020, 06:12

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking