Ingrediente
- pt crusta:
- 6 felii de bacon
- 2 felii mari de paine veche de 2-3 zile(usor uscata)
- 1 praf de sare si piper
- 2-3 catei de usturoi
- cateva felii de ardei jalapenos sau ardei iute cat doriti de picant
- pt restul:
- 300 gr melcisiori
- 300 gr conopida sau jumatate dintr-una intreaga
- 200 ml apa in care au fiert melcisiorii
- 200 gr smantana grasa
- 100 gr cascaval
- 100 gr branza cheddar
- 1 praf de sare si piper
Mod de preparare
Se fierb melcisiorii in apa cu sare al dente. Conopida eu am fiert-o la stimer. Se pun melcisiorii intr-un vas termorezistent, iar peste melci se pune conopida fiarta si usor zdrobita cu telul pentru piureul de cartofi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea cu ochiuri mari(eu am folosit robotul de bucatarie), se pun in tava cu melci si conopida, se adauga smantana si 1 cana apa in care au fiert melcii. Se amesteca toate ingredientele.
Pentru crusta:feliile de bacon se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor si se coc pana devin usor crocante. Se pun in vasul robotului si se maruntesc. Se adauga feliile de paine rupte in bucati si se maruntesc si acestea. Se adauga ardeiul iute, sare si piper dupa gust, usturoiul zdrobit. Se mai da cateva pulsatii la robot sa se amestece toate ingredientele pt crusta. Se pun firimiturile in tava peste celelate ingrediente pregatite, se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. se serveste calda. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|