Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 g faina
- 180 g unt 82 % grasime
- 50 g îndulcitor Green Sugar
- 5 oua(sau 4 oua daca sunt mai mari)
- 7 g drojdie uscata (1 plic)
- ½ lingurita sare
- 2 plicuri Green Sugar cu aroma de vanilie Bourbon
Pentru umplutura:
- 500 g brânza de vaci
- 1 lingura smântâna
- 2 linguri îndulcitor Green Sugar
- Coaja de lamâie
- Stafide
Pentru uns:
Mod de preparare
Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.
Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea.
Untul moale l-am taiat cubulete.
Am început sa mixez cu paletele pentru framântat si am adaugat treptat cubulete de unt.
In functie de marimea oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.
Se framâta pâna ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.
Se formeaza o bila din aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.
Pentru umplutura am mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.
Stafidele le-am pus la înmuiat cu putina apa calduta.
Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ 3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea taiata în sus.
Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.
S-aveţi poftă !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu branza si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|