Ingrediente
- 400 g carne de porc, tocata;
- 400 g paste tip melcisori;
- 400 g rosii pasate;
- 1,1 l apa;
- Sare, dupa gust;
- Un varf de cutit busuioc uscat maruntit;
- Un varf de cutit oregano uscat maruntit;
- 120 g cascaval ras;
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul.
Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga sare, dupa gust si se rumeneste. Cand este bine patrunsa, se adauga 100 ml apa, busuioc si oregano si rosiile pasate. Se lasa sa fiarba cam 5 minute.
Cand pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, pentru ca vor sta destul si la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarna intr-o tava adanca, unsa cu ulei. Se toarna si carnea cu sosul si se amesteca.
Se rade cascavalul si se da la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.
Suficient pentru: 6 portii.
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: 45 min
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/melcisori-cu-carne-si-sos-cu-busuioc-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|