Melcisori cu nuca

Postat de andaoana in Prajituri
10 Noi 2016 | 4014 vizualizari
Melcisori cu nuca

Sunt frumosi si gustosi . Pot fi pastrati bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic.      

Ingrediente

  • Aluat
  • -370 gr faina
  • -230 ml lapte
  • -50 gr unt
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri de zahar
  • -1 galbenusuri
  • -praf de sare
  • -7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • -300 gr nuca
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou

Mod de preparare

Aluatul

Laptele il incalzim putin , si  dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia .

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina(temperatura si umiditate ) si de marimea oului s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceiasi temperatura , sa fie tinute ceva timp in aceiasi incapere .

Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min)  .

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata . Omogenizam bine si lasam deoparte .

 

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire , cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Postat de simona72

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2016, 11:39
la 10.11.2016, 12:04
Nu gasesc coarnele la melci, le-am si cantat....
la 10.11.2016, 12:26
buni buni
la 10.11.2016, 12:45
la 10.11.2016, 14:08

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking