Melcisori cu nuca si cacao

Postat de caroline in Dulciuri
16 Sep 2015 | 4872 vizualizari
Melcisori cu nuca si cacao

Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar

Pentru umplutura :

  • 3 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu apa
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura zahar

Pentru sirop :

  • apa
  • zahar

Mod de preparare

Incepem prin a prepara aluatul. 

Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina  . 

Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem  si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit . 

Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios . 

Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul . 

Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam . 

Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul. 

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat . 

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar . 

Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce  melcisorii s-au rumenit usor pe margini . 

Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :) 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca (de post)

Postat de deyutzky

Melcisori cu nuca (de post)

Aluatul: Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva. Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2015, 17:23
Super!!
la 16.09.2015, 17:25
Nu refuz
la 16.09.2015, 17:32
Gicuta
la 16.09.2015, 17:32
Cristinuta
la 16.09.2015, 17:33
Buni melcisorii

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking