Ingrediente
Pentru aluat :
- 250 gr faina alba tip '00'
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 1 varf de sare
- 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
- 3 linguri cu ulei
- 4 linguri cu zahar
Pentru umplutura :
- 3 linguri cu cacao
- 2 linguri cu apa
- 100 gr nuca
- 1 lingura zahar
Pentru sirop :
Mod de preparare
Incepem prin a prepara aluatul.
Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina .
Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit .
Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios .
Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul .
Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam .
Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat .
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar .
Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce melcisorii s-au rumenit usor pe margini .
Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :)
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|