Melcisori cu nuca si Green Sugar

Postat de simona72 in Dulciuri
4 Iun 2015 | 3991 vizualizari
Melcisori cu nuca si Green Sugar

Pentru ca mi-au placut tare mult acesti melcisori-Cinnamon Rolls, am zis sa-i repet, dar sa-i fac cu alta umplutura. Am umblat atat la aluat cat si la umplutura, glazura e bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni, iar zaharul l-am inlocuit cu Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml zer de capra
  • 2 oua mici de tara
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 pliculete green sugar
  • 650-680 g faina
  • 1 cub mic de drojdie sfaramitata
  • Umplutura:
  • 300 gr nuca prajita si macinata
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri Rom (nu esenta, bautura alcoolica-Rom)
  • 100 g unt topit
  • 8 pliculete green sugar
  • pentru glazura:
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura plina de branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 1-2 linguri smantana grasa
  • 3 plicuri green sugar
  • Decor:
  • fulgi de migdale(optional)

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul una dintre bucati intr-un dreptunghi/foaie nu gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: nuca putin prajita si macinata o amestecam cu untul topit, scortisoara, romul si inlocuitorul zaharului-green sugar. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta mai consistenta. Cu jumatate din compozitie ungem prima foaie de aluat intinsa, adunam marginile pe lungime si facem sul aluatul umplut. Strangem putin ruloul/sulul intre maini pentru a se lipii marginile. Taiem sulul in bucati de 2-3 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava captusita cu fartie de copt. Am folosit si o tava rotunde din iena pe care am sprayat-o cu putin ulei. Lasati spatiu intre melcisorii din tava si lasati tava la loc caldut pentru 10-15 minute. Coaceti melcii la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana sunt rumeni deasupra. 

Pentru glazura: se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia rezultata va fi una fluida, care va curge de pe lingura. Folositi o pensula si glazurati melcii imediat ce au fost scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca, se presara pentru decor fulgi de migdale si se servesc. Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Postat de gospodariu

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza la cuptor

Postat de RuxyRux

Budinca de paste cu branza la cuptor

Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2015, 09:36
Cta sunt de faini!
la 04.06.2015, 09:38
la 04.06.2015, 09:40
la 04.06.2015, 09:41
Buni rau
la 04.06.2015, 09:44
daca n-am si eu, degeaba... Buni, Simo, sa mai faci!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking