Ingrediente
Pentru aluat
- 1 plic drojdie uscata
- 5 linguri de zahar
- aproximativ 500g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri unt moale
- 250ml lapte caldut
- ulei pentru uns
Pentru umplutura:
- unt moale
- scortisoara
- zahar
Pentru decor: 1 ou+1 lingura de apa , zahar tos
Mod de preparare
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic.
Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el, impungandu-l cu degetul pe alocuri. Lasam la crescut cel putin o ora.
Dupa ce a crescut il impartim in 3.Luam cate o bucata si o intindem pe o suprafata presarata cu faina.Pregatim un amestec de scortisoara si zahar (preponderent scortisoara).
Ungem foaia cu unt moale si presaram din acest amestec.Rulam foaia si o feliem in bucati de aproximativ 1,5 mm-2mm (sau mai groase daca vreti).
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta medie (ca in poza).Procedam la fel cu restul de aluat , dupa care ungem fiecare bucata cu amestecul de ou+apa si presaram deasupra zahar tos.Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana cand devin aurii.
Din fericire aceast desert nu e nevoie sa se raceasca ca sa fie mai bun, melcisorii sunt perfecti si calzi. Puteti sa turnati deasupra diferite topinguri: sos de caramel/cafea , glazura de zahar/ciocolata etc. Sau sa le savurati simple alaturi de o cana de cafea, ceai sau orice va mai trece prin cap.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|