Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)

Postat de cec in Dulciuri
12 Dec 2010 | 8527 vizualizari
Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)

Reteta preluata de pe culinar.ro postata de Gabi Cara (mii de multumiri pt reteta)

Ingrediente

INGREDIENTE ALUAT

  • 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 cup de lapte cald
  • 1/2 cup zahar
  • 80 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 4 si 1/2 cups de faina 000

INGREDIENTE UMPLUTURA

  • 1 cup zahar brun (eu am pus normal, alb)
  • 2 si 1/2 linguri de scortisoara Makara (eu am folosit scortisoara normala)
  • 80 g de unt (margarina) moale

INGREDIENTE GLAZURA

  • 90 de g unt
  • 1 si 1/2 cups de zahar pudra
  • 90 g de crema de branza (Philadelphia)
  • sos de caramel
  • nuci Pekan (eu am folosit nuci de-ale noastre)

Mod de preparare


PREPARARE
Se dizolva drojdia in lapte caldut. Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se amesteca si se incepe framantatul, pana cand se obtine un alauat elastic, usor lipicios,dar care sa nu se lipeasca de maini.
Se unge aluatul cu putin ulei si se lasa la crescut, acoperit pana isi dubleaza volumul.
Pe blatul de lucru se presara putina faina, se rastoarna aluatul si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie de forma unui dreptunghi, cu lungimea de 54 cm si latimea de 40 cm si o grosime ce ar trebui sa fie putin peste jumatate de centimetru.
Suprafata foii se unge cu unt si se presara amestecul de zahar brun si scortisoara avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.
Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime iar cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati cu lungimea de 4-5 cm.
Este de preferat aceasta metoda de taiere, pentru ca ata taie perfect, fara sa turteasca forma si fara sa murdareasca suprafata taieturii.
Melcisorii obtinuti se culca distantati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde se lasa la crescut pentru inca 30 de minute,timp in care cuptorul se incinge la 200 de grade Celsius.
Rulourile se coc timp de 10-12 minute
In timp ce rulourile sunt in cuptor, se prepara glazura, amestecand cu un mixer toate ingredientele,pana se obtine o crema usoara si pufoasa.
Cand rulourile sunt coapte, fierbinti, se acopera cu glazura, din belsug.
Fiind fierbiniti, temperatura ridicata faca ca glazura sa se topeasca si sa se scurga, patrunzand prin peste tot.
Se servesc calde, acompaniate de sos caramel, care poate fi preparat in casa.
Si peste sos se presara multa nuca maruntita.

Si asta e ceea ce am facut eu(pozele cu glazura si e ceva timp de cand le-am facut):
am luat branza la cutie (crezand ca e crema de branza) si cand am desfacut am avut surpriza sa constat ca de fapt e branza topita, dar asa am pus-o si a fost ff bune si cu branza topita

Si acum cele facute zilele astea fara glazura. Am facut o portie si jumate. Aluatul l-am impartit in patru parti. 2 le-am umplut cu umplutura din reteta (scortisoara) si 2 cu nuca: am uns foaia cu gem de prune, am facut un amestec de nuca, zahar si cacao si l-am presurat deasupra cat s-a putut de uniform, apoi am rular si am continuat exact ca si la cele cu scortisoara. Eu ma intins foaia mai subtire ca imi plac mai mult asa, ies un pic mai crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

Postat de gaby_d

Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

Aluatul: Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul. Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2010, 19:16
frumosi!
si melcii si copiii!
la 12.12.2010, 19:18
ce frumosi melcisori.... si ce puiuti dragalasi....
la 12.12.2010, 19:30
deliciosi
la 12.12.2010, 19:31
un melcisor pap si eu
la 12.12.2010, 19:39
tare frumosi

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking