Cosulete, melci si cozonac

Postat de cec in Dulciuri
22 Ian 2011 | 10157 vizualizari
Cosulete, melci si cozonac

Reteta postata de lauralaurentiu pe culinar.ro, la fel si inspiratia cosuletelor, careia doresc sa-i multumesc si pe aceasta cale

Ingrediente

Eu am facut portie dubla, aici sunt ingrediente pt o portie(un cozonac)

  • 500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)
  • 180 de ml lapte
  • 100 de grame de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 100 de grame de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspata
  • arome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruia

umpluturi:

  • gem,
  • nuca macinata
  • zahar
  • rahat
  • unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade.

Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare.

Untul se topeste (fara a se infierbanta in exces).

Laptele caldut, oul si galbenusurile batute, untul topit si coaja rasa de citrice le-am pus in masina de paine:

Deasupra am pus faina si drojdia deshidratata:

Am programat masina la programul de framantare de 15 minute, am scos aluatul gata framantat, l-am lasat la crescut, apoi l-am impartit in trei:

dintr-o parte am facut melci cu gem si nuci si cateva cosulete (pt cosullete am intins o foaie, am uns-o cu gem, am pus deasura nuca macinata amestecata cu putin zahar, am rulat, apoi am crestat ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi am facut o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura am desprins complet bucata crestata de rulou.Am obtinut o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare le-am tras inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.Am pus deasupra cateva bucatele de rahat pt a da impresia ca e cosulet plin. Cosuletele le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt.)

alta parte am folosit-o pt melci cu scortisoara (am intins, am uns cu unt si am presurat zahar amestecat cu scortisoara, am rulat si am taiat cu ata bucati care le-am asezat cu umplutura in sus pe hartie de copt)

si una pt un cozonacel (bucata pt cozonac am impartit-o in 2, am intins cele doua bucati, pe una am pus rahat si pe una gem si nuci, le-am rulat, apoi le-am rasucit imprena, le-am pus in tava tapetata cu hartie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete, melci si cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Postat de mirela0911

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de mitinita

Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 17:54
ti-au iesit de minune
la 22.01.2011, 17:58
la 22.01.2011, 18:03
multumesc
la 22.01.2011, 18:58
frumos arata
la 22.01.2011, 21:40
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking