Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine

Postat de diaconta in Dulciuri
20 Oct 2013 | 4854 vizualizari
Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine

Aveam eu cam multe idei de dulce pentru week-end,aşa că m-am gândit să combin măcar două dintre ele.Am făcut mai multă com poziţie de aluat ca sa ajungă pen tru melcişori dar şi pentru coroniţă.Ne-au plăcut la fel de mult ambele variante,drept dovadă că nu au mai rămas nici măcar firmituri până seara. Nu daţi cu pietre,că vă las reţeta să faceţi şi voi,că eu nu ştiu când mai am timp.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 700 g faina
  • 80 g zahar
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru melcisori mai avem nevoie de:

  • 100 g unt
  • O lingura zahar pudra
  • Scortisoara
  • Zahar brun

Pentru coroniţă mai avem nevoie de:

  • Dulceata de visine
  • Un borcan Visine pentru prajituri

Mai avem nevoie de:

  • 2 galbenusuri+lapte pentru uns
  • Zahar pudra + apa rece pentru glazurat

Mod de preparare

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pastrat o lingurita de zahar pentru drojdie.

Am facut o adancitura în faina,am pus lingurita de zahar,drojdia uscata si apa calduta.

Am amestecat usor tragând si putina faina.

Am lasat sa dospeasca drojdia.

Am pus ouale si am început sa framânt cu laptele caldut.

La final am adaugat si un tul topit.

Am framântat pâna am pbtinut o coca elastica care  s-a dezlipit de pe vas .

Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la dospit.

Dupa ce coca a dospit,am împartit aluatul pentru 8 melcisiori si pentru coronita.

Pentru melcisiori am întins fiecare bucata,dându-i o forma elipsoidala,am uns fiecare bucata cu untul moale amestecat cu zaharul pudra,am presarat scortisoara si zahar brun,am taiat fâsii asa cum se vede în poza,lasând capatul nedecupat.

Am rulat oarecum oblic fâsia si apoi i-am dat forma unui melc.

Am pus melci în tava si i-am mai lasat sa dospeasca pâna am încalzit cuptorul .

Am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat zahar brun.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa rece pâna am obtinut o pasta groasa.

Am presarat pe melci când i-am scos din cuptor.

Pentru coronita,am întins o foaie dreprunghiulara,am pus deasupra dulceata de vişine precum si vişinele scurse bine de sirop.

Am rulat foaia,apoi am pus-o într-o tava rotunda cu pereti detasabili,dându-i forma de coronita.

Am lasat-o sa mai dospeasca în tava cât s-au copt melcisori.

Am uns cu galbenus deasupra si am pus la cuptor pentru 45 de minute.

Am lasat-o sa se raceasca si apoi am scos-o din tava.

 

Am presarat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Postat de gicuta69

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4...

Citeste continuarea

Ciupercute cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Ciupercute cu ciocolata

Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2013, 22:23
N-am cuvinte...
la 20.10.2013, 22:28
Parca mi-ar placea cu scortisoara,dar cred ca e mai bun cu visine.Ufffff ,de ce ai facut douaFoarte bune!
la 20.10.2013, 22:30
Buni,mai vroiam sa fac un fel dar ziceam ca iau bataie ))
la 20.10.2013, 22:30
Ina
la 20.10.2013, 22:30

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking