Melcisori cu telemea, la cuptor

Postat de RODIMUR in Paste
25 Sep 2017 | 5034 vizualizari
Melcisori cu telemea, la cuptor

Îmi plac pastele, îmi place și telemeaua, așa că prepar uneori din aceste ingrediente o cină bună și sățioasă.

Ingrediente

  • 300 grame melcișori
  • 500 grame telemea de vaci
  • 50 grame cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 50 grame unt
  • sare

Mod de preparare

Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată.

Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă.

Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la scurs.

Se unge cu unt o tavă, în care se pune un strat de melcișori, apoi un strat de telemea rasă, un alt strat de melcișori și altul de telemea. 

Se toarnă deasupra ouăle bătute. Untul rămas se taie bucățele și se pune deasupra, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tava la cuptor și când preparatul este rumenit frumos, se scoate și se servește cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu ton gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu ton gratinate

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii...

Citeste continuarea

Paste cu rosii si ciuperci

Postat de xana

Paste cu rosii si ciuperci

Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2017, 21:30
la 25.09.2017, 21:30
tare-mi plac
la 25.09.2017, 21:32
Și mie, Ina! Merci!
la 25.09.2017, 21:34
Ma tot uit si nu gasesc coarnele la melci......nu le-ai pus?
la 25.09.2017, 21:49
Ai niște ochișori foarte ageri, Clementina!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking