Melcisori pufosi cu branza sarata

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2015 | 6512 vizualizari
Melcisori pufosi cu branza sarata

Melcii astia ma bantuie de ceva timp si uite ca le-a venit randul.Am profitat ca a plouat si ca e racoare si am scapat si de niste branza de capra si oaie care se intarise si nu-si gasea locul....M-am inspirat de la bucataras Giana....ca din cauza eu nu puteam sa pun geana pe geana...

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 pahar cu lapte caldut ( cca 300 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 ou intreg + 1 abus
  • faina cat cuprinde ,cca 1,150 Kg
  • Pentru umplut
  • 350 g branza de capra si oaie,tare ,data pe razatoarea mica
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • ulei de masline
  • mac pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un vas maruntim drojdia, adaugam lingurita de zahar,turnam laptele caldut si adaugam cca 150 g faina, omogenizam si lasam la crescut cca 10 min. Dupa ce a crescut maiaua,adaugam uleiul,apa minerala, sarea, iaurtul, oul si albusul de ou si amestecam bine, apoi incepem sa punem faina cernuta pana obtinem un aluat nelipicios dar molicel.

Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 1 ora. Cat timp aluatul sta la crescut radem branza pe razatoarea mica. Dupa ce a crescut impartim aluatul in 17 bilute egale ( eu am cantarit aluatul si apoi am facut bilute de 130 g fiecare). Apoi pregatim tava de la aragaz, o tapetam cu hartie de copt. Luam o biluta de aluat o intindem cu sucitorul cat mai lunga, presaram branza si apoi rulam, rasucim si formam un melc.

Asezam in tava 6 melci, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte, presaram mac si mai lasam sa creasca 10 min,apoi introducem tava la cuptorul preincalzit,cand au inceput sa se rumeneasca putin, ii ungem cu ulei de masline si ii mai lasam cca 5-6 min. Ii scoatem si ii asezam intr-un castron incapator in care am pus un stergar, acoperim bine ca sa ramana moi si pufosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

Postat de ctlina

"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii. Eu l-am gatit  cu  Microccok Tupperware . Se curata partial si se taie în felii destul de groase. Se pune in...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu paste fainoase

Postat de merisor67

Briose aperitiv cu paste fainoase

Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2015, 15:33
Se întâlnesc doi melci la răscruce de drumuri:
- E departe restaurantul?
- Nu, nu e departe. O iei la stânga, iar joi o iei la dreapta.
la 16.06.2015, 15:34
))) vreau eu melcul ala care o ia la dreapta
la 16.06.2015, 15:38
Ce pufosenii bunee!
la 16.06.2015, 15:41
Merisor,eu ma gandeam sa ti-l dau pe ala care o ia inainte.....
la 16.06.2015, 15:43
Buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking