Melcisori pufosi cu branza sarata

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
16 Iun 2015 | 6560 vizualizari
Melcisori pufosi cu branza sarata

Melcii astia ma bantuie de ceva timp si uite ca le-a venit randul.Am profitat ca a plouat si ca e racoare si am scapat si de niste branza de capra si oaie care se intarise si nu-si gasea locul....M-am inspirat de la bucataras Giana....ca din cauza eu nu puteam sa pun geana pe geana...

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 pahar cu lapte caldut ( cca 300 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 ou intreg + 1 abus
  • faina cat cuprinde ,cca 1,150 Kg
  • Pentru umplut
  • 350 g branza de capra si oaie,tare ,data pe razatoarea mica
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • ulei de masline
  • mac pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un vas maruntim drojdia, adaugam lingurita de zahar,turnam laptele caldut si adaugam cca 150 g faina, omogenizam si lasam la crescut cca 10 min. Dupa ce a crescut maiaua,adaugam uleiul,apa minerala, sarea, iaurtul, oul si albusul de ou si amestecam bine, apoi incepem sa punem faina cernuta pana obtinem un aluat nelipicios dar molicel.

Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 1 ora. Cat timp aluatul sta la crescut radem branza pe razatoarea mica. Dupa ce a crescut impartim aluatul in 17 bilute egale ( eu am cantarit aluatul si apoi am facut bilute de 130 g fiecare). Apoi pregatim tava de la aragaz, o tapetam cu hartie de copt. Luam o biluta de aluat o intindem cu sucitorul cat mai lunga, presaram branza si apoi rulam, rasucim si formam un melc.

Asezam in tava 6 melci, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte, presaram mac si mai lasam sa creasca 10 min,apoi introducem tava la cuptorul preincalzit,cand au inceput sa se rumeneasca putin, ii ungem cu ulei de masline si ii mai lasam cca 5-6 min. Ii scoatem si ii asezam intr-un castron incapator in care am pus un stergar, acoperim bine ca sa ramana moi si pufosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu branzeturi si seminte

Postat de RuxyRux

Briose cu branzeturi si seminte

Se rasnesc semintele de susan, cu cele de chimen, cu graul zdrobit si cu quinoa( eu fac asta intr-o masina de cafea). Ouale se bat cu un praf de sare si se mixeaza timp de 3 minute sau pana se...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

Postat de reisnaor_2006

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2015, 15:33
Se întâlnesc doi melci la răscruce de drumuri:
- E departe restaurantul?
- Nu, nu e departe. O iei la stânga, iar joi o iei la dreapta.
la 16.06.2015, 15:34
))) vreau eu melcul ala care o ia la dreapta
la 16.06.2015, 15:38
Ce pufosenii bunee!
la 16.06.2015, 15:41
Merisor,eu ma gandeam sa ti-l dau pe ala care o ia inainte.....
la 16.06.2015, 15:43
Buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking