Melcisori (spirale) cu crema de unt

Postat de mirela0911 in Prajituri
24 Feb 2016 | 7963 vizualizari
Melcisori (spirale) cu crema de unt

Am gasit reteta in caietul vechi cu retete (abia se mai vede scrisul) si era trecuta cu denumirea de "Csiga din Borsec". Nu mai stiu de la cine e reteta, dar cu siguranta de la vreo vecina sau colega de-a mamei, unguroaica. Atat de bune au iesit ....., in timpul coacerii s-a format putin caramel pe fundul tavii ..... ce sa va zic, o nebunie! :X

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Crema:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca.

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si galbenusurile. In functie de cat va fi necesar se adauga lapte caldut putin cate putin, se amesteca pana se incorporeaza ingrediantele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru. Se framanta un aluat omogen, moale si nelipicios.

Intre timp untul se mixeaza bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Se intinde aluatul intr-o  foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toata suprafata cu untul amestecat cu zahar, apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cu latimea de aproximativ 4-5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Inainte cu 10 minute, se scot din cuptor si se ung cu oul batut. Se mai lasa pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu mare pofta, calde sau reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori (spirale) cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu urda si afine

Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2016, 20:48
Ce rasfat pe capul Mirelutei !
la 24.02.2016, 20:48
deliciosi
la 24.02.2016, 20:51
buni buni
la 24.02.2016, 20:54
ce frumusei sunt! ȘX
la 24.02.2016, 20:55
Ce melcisori deliciosi!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking