Meniu de 1 Mai

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
20 Mai 2020 | 1736 vizualizari
Meniu de 1 Mai

Meniu de 1 Mai… unu’ mai bun nici că există… mici și bere, o plăcere! Și pe deasupra, cartofi tăiați rondele prăjiți, exact cum obișnuiam să facem la bunici, în copilărie, pe plită. Am cumpărat mici gata formați și cărnat semiafumat, special pentru grătar. Evident că micii de casă ar fi fost poate mai buni dar vă garantez că oricum acest meniu este o bunătate! Încercați-l și voi pentru că merge oricând aveți poftă de mici! Pentru mine această zi este specială motiv pentru care fac acest meniu, în fiecare an, de 1 Mai!

Ingrediente

  • 10 bucăți mici, proaspeți
  • 4 bucăți de cârnat semiafumat, pentru grătar
  • 2-3 cartofi mari, pentru garnitură
  • sare mare
  • muștar, pentru servit

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim.

Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare, în zona pentru copt legumele. Sarea va împiedica să se lipească cartofii de grătar și va face să se coacă cam ca și pe plită! Când grătarul este bine încins, așezâm micii, cârnații și cartofii, punem capacul și lăsăm cam 10-15 minute. Ridicăm capacul și întoarcem ingredientele pe partea cealaltă. Punem capacul și lăsăm cam tot așa vreo 10-15 minute. Când sunt bine rumenite, scoatem ingredientele pe un platou pentru servit sau pe o farfurie.

Important:  Pentru ca micii să rămână suculenți, gătiți la temperatură mare pentru ca să se închidă porii și să nu iasă sucul din ei. Nu-i țineți prea mult la prăjit deoarece se usucă și nu mai sunt la fel de gustoși!

Serviți micii și cârnații la grătar, cu cartofii copți drept garnitură și neapărat cu muștar! Puteți însă servi cu orice fel de garnitură vă place și cu murăturile preferate sau cu o salată de crudități. Bineînțeles că puteți servi micii și cârnații doar cu pâine și muștar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de 1 Mai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Cubulete de purcelus cu legume mexicane

Postat de mihaelar63

Cubulete de purcelus cu legume mexicane

Carnea de porc se taie cubulete, se sareaza usor. Intr-o tigaie incapatoare se pun cateii de usturoi impreuna cu uleiul. Usturoiul va imprumuta gustul sau uleiului. Cand...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Postat de AdrianUdrea

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2020, 12:43
Meniul meu preferat...!
la 20.05.2020, 12:52
la 20.05.2020, 13:06
Bun meniu
Cand am vazut titlul mi-am zis ,, Uite o reteta de anul trecut "' !!! Pe urma am realizat ca si anul acesta a fost 1 mai )
la 20.05.2020, 13:19
Mihaela, nu erai departe de adevăr! Este meniul de fiecare 1 Mai...!
la 20.05.2020, 15:29
O bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking