Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

Postat de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri
27 Mar 2011 | 9437 vizualizari
Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

Am descoperit pe gabriela's blog cea mai grozava reteta de merdenele...eu deja le-am facut de 3 ori!!! sunt asa crocante si branzoase!

Ingrediente

  • 1 kg faina tip 480 ( eu am facut o serie chair si cu faina neagra)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 gr apa ( se simte la mana)
  • 1 pachet margarina ulei pentru intins

pentru umplutura:

  • telemea rasa de oaie ( cam 500 gr) -eu am folosit feta                       
  • 1/4 din cantitatea de branza sa fie gris fiert si racit                       
  • smantana pentru omogenizare ( eu am folosit o cutiuta de fagaras si am renuntat la gris pentru ca nu imi prea place)

Mod de preparare

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.

2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr).

3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le acoperim cu o folie alimentara ).

4. Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale ( ne va rezulta un patrat). Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.

5. Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 min, pana cand acestea se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Reteta de jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Reteta de jambon la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 19:34
Senzationale cu adevarat
la 27.03.2011, 19:37
fain arata,am tras si eu cu ochiul de cateva ori la ele
la 27.03.2011, 19:44
..buneee sunt....pui branza dupa bunul plac, ai siguranta ca stii ce ingrediente ai folosit...doar ca sunt cam migaloase...dar azi fiind cam urat afara mi-am permis sa stau mai mult la bucatarie!
la 27.03.2011, 19:49
la 27.03.2011, 19:53
bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking