Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

Postat de Retetegg in Dulciuri
22 Noi 2011 | 4006 vizualizari
Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

Un desert delicios si rapid, de mare efect la o masa cu prietenii!

Ingrediente

  • 4-5 mere,
  • peltea de gutui,
  • nuci,
  • migdale,
  • scortisoara,
  • inghetata,
  • wafer rolls

Mod de preparare

Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele.

Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita.

Punem in fiecare jumatate de mar un praf de scortisoara si cate o lingurita de peltea de gutui.

Asezam apoi in peltea bucati mici sau mari de nuci si migdale (am pus migdale culese chiar de noi din migdalul de la tara).

Am pus merele intr-o tava pe hartie de copt. Le-am lasat aproximativ 20 de minute in cuptor.

Am servit merele umplute cu inghetata si wafer rolls alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Postat de gicuta69

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2011, 08:24
sevesc una
la 23.11.2011, 08:34
la 23.11.2011, 09:11
bun bun
la 23.11.2011, 10:15
la 23.11.2011, 11:35
bunatate de desert

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking