Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

Postat de Retetegg in Dulciuri
22 Noi 2011 | 4001 vizualizari
Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

Un desert delicios si rapid, de mare efect la o masa cu prietenii!

Ingrediente

  • 4-5 mere,
  • peltea de gutui,
  • nuci,
  • migdale,
  • scortisoara,
  • inghetata,
  • wafer rolls

Mod de preparare

Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele.

Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita.

Punem in fiecare jumatate de mar un praf de scortisoara si cate o lingurita de peltea de gutui.

Asezam apoi in peltea bucati mici sau mari de nuci si migdale (am pus migdale culese chiar de noi din migdalul de la tara).

Am pus merele intr-o tava pe hartie de copt. Le-am lasat aproximativ 20 de minute in cuptor.

Am servit merele umplute cu inghetata si wafer rolls alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de zahar ars

Postat de Creatsa

Crema de zahar ars

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2011, 08:24
sevesc una
la 23.11.2011, 08:34
la 23.11.2011, 09:11
bun bun
la 23.11.2011, 10:15
la 23.11.2011, 11:35
bunatate de desert

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking