Mere coapte umplute cu stafide si coacaze

Postat de ana_ionela in Mancare copii
28 Sep 2015 | 3247 vizualizari
Mere coapte umplute cu stafide si coacaze

Ingrediente

  • 9 mere
  • 1 para
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura coacaze deshidratate
  • 10 lingurite miere
  • esenta de vanilie si rom

Mod de preparare

Stafidele si coacazele se pun la inmuiat in putina apa calda peste care se adauga esenta de vanilie si rom.

Se curata merele de cotor astfel incat sa ramana intregi. In partea de jos a merelor, partea care sta in tava, se baga bucatele de para astfel incat sa se astupe locul ramas de la cotor.

Se aseaza merele in tava. In fiecare mar se pune cate o lingurita de miere si cate putin din amestecul de stafide si coacaze.

Deasupra se mai pune putina miere si sunt gata de bagat la cuptor! Se coc pana cand la interior sunt moi si la exterior sunt putin rumenite.

Se servesc ca atare fiind un deset usor si savuros mai ales pentru zilele reci de toamna/iarna sau se pot servi alaturi de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte umplute cu stafide si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de Oana

Gris cu lapte si mere caramelizate

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....

Citeste continuarea

Dovlecei cu carne si crema de cocos

Postat de gospodariu

Dovlecei cu carne si crema de cocos

  Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi, îi scobim şi îi lasam la scurs.    Intr-o cratita se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2018, 06:42
la multi ani

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking