Mere coapte umplute cu stafide si coacaze

Postat de ana_ionela in Mancare copii
28 Sep 2015 | 3254 vizualizari
Mere coapte umplute cu stafide si coacaze

Ingrediente

  • 9 mere
  • 1 para
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura coacaze deshidratate
  • 10 lingurite miere
  • esenta de vanilie si rom

Mod de preparare

Stafidele si coacazele se pun la inmuiat in putina apa calda peste care se adauga esenta de vanilie si rom.

Se curata merele de cotor astfel incat sa ramana intregi. In partea de jos a merelor, partea care sta in tava, se baga bucatele de para astfel incat sa se astupe locul ramas de la cotor.

Se aseaza merele in tava. In fiecare mar se pune cate o lingurita de miere si cate putin din amestecul de stafide si coacaze.

Deasupra se mai pune putina miere si sunt gata de bagat la cuptor! Se coc pana cand la interior sunt moi si la exterior sunt putin rumenite.

Se servesc ca atare fiind un deset usor si savuros mai ales pentru zilele reci de toamna/iarna sau se pot servi alaturi de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte umplute cu stafide si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde

Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni, iaurt si ciocolata

Postat de mirela0911

Prajitura cu capsuni, iaurt si ciocolata

Capsunile se spala, se rup coditele si se lasa sa se scurga de apa. Se taie fiecare capsuna in doua sau in trei daca este mai mare. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2018, 06:42
la multi ani

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking