Ingrediente
- 4 mere spalate (Granny Smith, Braeburn, Ionatan)
- 2 linguri cu fulgi de ovaz
- 3 linguri cu stafide
- 2 linguri cu zahar brun
- 15 g de unt
- scortisosara macinata
- 150 ml de suc de mere
Mod de preparare
Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte.
Asezam vasul ceramic in slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital si punem in el merele scobite. Umplem fiecare mar cu mixul pregatit, avand grija sa apasam pentru a se distribui uniform. Daca ramane umplutura, o punem deasupra merelor. Turnam sucul de mere pe langa fructele umplute.
Acoperim vasul cu capac si punem slow cooker-ul in priza. Setam aparatul Crock-Pot pe modul de temperatura low (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 3 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute). Dupa scurgerea timpului de gatire setat aparatul se va opri singur si sa trece in modul „pastrare la cald”.
Scoatem merele umplute din aparat, picuram deasupra sosul din vas si servim. Putem pune langa si o cupa cu inghetata sau sos de vanilie.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|