Merengue cu frişca, fructe & love

Postat de madi_marin in Dulciuri
8 Feb 2012 | 8158 vizualizari
Merengue cu frişca, fructe & love

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista ,,GoodFood,, m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Şi pentru că tot suntem în luna îndrăgostiţilor.......atunci să fie cu ....love!

Ingrediente

  • 2 albuşuri reci
  • 8 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu amidon
  • 1 linguriţă cu oţet
  • frişcă bătută
  • fructe la alegere
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare.

Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută se adaugă peste spuma de albuşuri şi mai batem câteva minute ca să se încorporeze bine.

Pe o hartie de copt trasăm un cerc cu diametrul de 14 cm. Punem spumă în interiorul lui într-un strat cam de 2 cm, apoi pe margine cu linguriţa facem grămăjoare pastrând conturul. Punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca o oră şi lăsat cu uşa întredeschisă. Se dă la răcit.

Pe blatul de merengue se pun frişcă bătută, fructe tăiate la alegere şi se presară zahăr pudră. Se serveşte imediat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu frişca, fructe & love" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta normanda cu mere

Postat de RODIMUR

Desert tarta normanda cu mere

Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă...

Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata

Postat de medioto59

Chec cu glazura de ciocolata

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 15:28
Buuuun!
la 08.02.2012, 15:30
imi place,dar nu fac deserturi care trebuie servite imediat
imi place sa le savurez pe indelete
la 08.02.2012, 15:36
Ina...ma bucur ca iti place...
la 08.02.2012, 15:37
dia...trebuie servit imediat ca fructele isi mai lasa suc...si apoi n-ar mai arata asa bine, plus ca se inmoaie bezeaua si tot farmecul e sa fie crocanta....
la 08.02.2012, 15:40
Stiu Madi ca asa e cu deserturile din bezea.Poate de aceea am tot adunat la albusuri si nu ma tenteaza sa fac

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking