Tort cu nuca, ciocolata si bezea

Postat de miha in Torturi
2 Iun 2010 | 27156 vizualizari
Tort cu nuca, ciocolata si bezea

Pentru un 1 iunie dulce si delicios!

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • Pentru blatul de bezea:
  • 5 albusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 140 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 250 ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lichior de migdale
  • Sirop: 
  • 50 ml lichior de migdale
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Decor:
  • 50 g zahar caramelizat+50 g nuca
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat de cacao:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului, se adauga si faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de jumatate de ora. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 blaturi pe grosime.

Blaturi de bezea:

Nuca macinata se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si amidonul.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intareste spuma, apoi se adauga treptat zaharul. Se bat pana obtinem o spuma teapana si lucioasa. Se incorporeaza in ele amestecul de nuca, zahar si amidon.

Se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 160 grade timp de 30 de minute. Se stinge focul si se mai lasa blaturile in cuptor 1-2 ore.

Crema:

Intr-un vas se pune cacaua, care se "desface" putin cate putin cu frisca lichida. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se pune pe foc mic. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana se topeste ciocolata. Se adauga lichiorul si se amesteca. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare cu o zi inainte sau de seara pe dimineata. Inainte de asamblarea tortului, se scoate crema din frigider si se bate cu mixerul 1-2 minute.

Se pune pe un platou un blat de bezea, se unge cu 1/3 din crema. Deasupra se pune un blat de cacao, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se unge cu 1/3 de crema. Deasupra se pune al doilea blat de migdale, se unge cu restul de crema. Peste el se pune al doilea blat de cacao si se insiropeaza cu restul siropului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Postat de katty

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura

Postat de madi_marin

Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura

Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 00:22
oooooo,primaaa
la 02.06.2010, 00:22
ce bun o fi
la 02.06.2010, 00:53
ouauuuuu ce frumusete dar am si eu o intrebare cum pui nuca pe margine ,mi nu-mi iese niciodata asa de uniform
la 02.06.2010, 06:45
super!o reteta care cred ca mi-ar placea!
la 02.06.2010, 08:22
ce frumos e!!!!

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking