Tort Ferrero Rocher

Postat de gaby_d in Torturi
30 Iun 2014 | 13633 vizualizari
Tort Ferrero Rocher

Ingrediente

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

Mod de preparare

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
  3. Mixeaza pana la diluarea completa.
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Postat de sufletista

Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...

Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Ela68

Desert tort Ferrero Rocher

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.06.2014, 20:35
la 30.06.2014, 20:36
demential arata!
la 30.06.2014, 20:38
Ce fain!
la 30.06.2014, 20:39
Foarte bun!!!!
la 30.06.2014, 20:44
Delicios, de incercat!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking