Ingrediente
Pentru blat:
- 5 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 lingurițe praf de copt
- 6 linguri de zahăr brun
- Puțină sare
Pentru sirop:
- 90 grame zahăr brun
- 100 ml apă
- 30 ml cafea tare
- 2 lingurițe esență de rom
Pentru cremă:
- 250 de grame de unt la temperatura camerei
- 250 grame de ciocolata cu alune
- 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
- 4 linguri Nutella
- 90 grame rulouri cu alune
- puțină sare
Pentru decor:
- 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
- 8 bomboane de ciocolată Ferrero Rocher
Mod de preparare
Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă 5 minute la răcit în formă, apoi se scoate pe un grătar.
Ciocolata se topește la baie de aburi cu puțin unt. Restul de unt se amestecă cu Nutella, iar la final se adaugă ciocolata topită. Se adaugă alunele și rulourile sfărâmate ușor. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se lasă la frigider pentru 15 min.
Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apa, cafeaua și esența și se fierbe până la dizolvarea completă a zahărului.
Pentru asamblare, se taie blatul în două, longitudinal. Se așează prima bucată de blat pe farfuria de prezentare și se însiropează. Se întinde 1/3 din cremă, apoi următorul blat, se însiropează, iar la final, restul de cremă astfel încât și marginile să fie acoperite de cremă.
Se ornează cu alune de pădure și bomboane de ciocolată.
Se păstrează la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|