Ingrediente
- 1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr)
- 8 creveți cruzi sau fierti
- 1 praz
- 1 morcov mic
- 20 cl de smantana lichida
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de sos soia
- 1 linguriță pudra de curry
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
- 1 lingura de faina
- sare și piper
Mod de preparare
Se spală bine prazul, si se indeparteaza partea verde care este tare.
Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.
Se toaca marunt ghimbirul.
Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri.
Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect.
Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri.
Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.
Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute.
Scoatem si rezervăm.
În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.
Gatiti la foc mic, amestecând din când în când.
Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.
Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.
Gătiti impreuna timp de 5-10 minute.
Este delicios .....
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlan in sos de smantana cu praz si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|