Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Postat de rocsi_1612 in Peste
13 Iun 2015 | 4660 vizualizari
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Daca tot este dezlegare la peste, am adus si eu un preparat cu peste, simplu si usor, asa ca de vara ;)

Ingrediente

  • 1 peste merluciu
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 crengute rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1/2 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le spalam. Rosiile decojite le tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute. Tapetam cu hartie de copt o tava. Pestele il punem in tava, il ungem cu ulei pe ambele parti. Rosiile maruntite le amestecam cu vinul, 1/2 cana cu apa, il turnam in tava. Punem pe langa peste cartofii noi, ceapa verde, rosiile cherry, apoi usturoiul. Condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat. Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute. Dupa acest timp, il descoperim, il mai lasam 15 minute si ridicam putin tempertura aragazului. Cand este gata il scoatem, il lasam putin la racorit apoi putem servi. Poate fi servit simplu sau stropit cu putina zeama de lamaie. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2015, 20:14
Ce mult imi place si mie merluciul ...
la 13.06.2015, 20:41
bun bun
la 13.06.2015, 20:44
la 13.06.2015, 20:58
Ma bucur ca iti place Andreea
la 13.06.2015, 20:59
Multumesc Vladimir

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking