Ingrediente
- 1 kg merluciu/cod
- 50 ml ulei
- 50 g faina
- 3 linguri smantana
- 3 linguri lapte
- 1 lamaie
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper.
Mod de preparare
Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei. Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca). Se dau la cuptor pentru 40-50 minute.
Intre timp preparam sosul. Amestecam bine faina cu smantana si cu laptele. Apoi adaugam zeama de la o lamaie, vinul si 200 ml apa. Acest sos se pune la foc mic si se amesteca cu un tel, lasandu-se pe foc pana da in clocot. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunt. Cand s-a rumenit un pic pestele, adaugam sosul si mai dam la cuptor pentru 15 minute. Servim cu cartofi natur si ornam cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|