Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

Postat de claudiaO in Peste
25 Oct 2016 | 31834 vizualizari
Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla Bucatele prajite de merluciu reprezinta o combinatie perfecta intre prospetimea marii si savoarea crocanta a unei cruste aurii. In fiecare muscatura, descoperiti echilibrul subtil dintre carnea moale si delicata a merluciu si aroma inconfundabila a crustei crocante. Aceasta reteta simpla, dar extrem de apreciata, este o demonstratie de virtuozitate culinara in simplitatea sa.

Cu originile sale in traditia culinara pescareasca, merluciu prajit aduce pe masa prospetimea si gustul autentic al marii. Fiecare bucata de peste, imbatranita in faina si prajita pana la perfectiune in ulei incins, devine un deliciu crocant, care iti incanta simturile si iti deschide apetitul.

Ingrediente

  • Ingrediente Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla
  • 6 bucati trunchi de merluciu
  • 2 linguri malai
  • 3 linguri faina
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cum se prepara Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

Mai intai avem grija sa dezghetam pestele- congelat fiind- fara sa il bagam in apa. Dupa ce s-a dezghetat, il spalam cu un jet de apa rece si il saram bine. Punem uleiul la incins in tigaie si pregatim panada. Amestecam malaiul si faina si punem si putina sare. Tavalim bucatile de peste prin amestecul de faina cu malai si prajim in ulei incins. La foc domol pana se rumeneste frumos pe toate partile. Servim cald cu mamaliguta si mujdei.

Se serveste alaturi de o salata sau mujdei. Recomandam si somon la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Peste la cuptor

Postat de ralu_ca

Peste la cuptor

Pestele l-am curatat si l-am spalat, apoi l-am crestat si l-am asezat in tava. L-am uns cu ulei, in crestaturi am introdus felii de usturoi si l-am condimentat. In tava am pus felii de cartofi,...

Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2016, 16:40
la 25.10.2016, 17:13
la 25.10.2016, 18:29
la 25.10.2016, 19:34
Bun peste!
la 25.10.2016, 21:12
Pește buuuuuuun!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking