Ingrediente
- 1 c fulgi de ovaz
- 4 c apa
- 1/4 lgt sare
- 3 lg miere
- 1/2 lgt scortisoara
- 1 pumn alune de toate soiurile, nesarate
- 1 lg seminte de in
- 200 gr cirese bine coapte
Mod de preparare
Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii).
Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne ramane suc, il tinem.
Dupa ce s-a mai racit putin ovazul, adaugam scortisoara, mierea si ciresele si amestecam bine.
La final, turnam 2 lg din sucul cireselor peste ovaz, presaram alune si 2-3 cirese si semintele de in.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|