Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
19 Mar 2011 | 14420 vizualizari

“Fool”( sau “foul”) este considerata mancarea nationala a Egiptului; se consuma la micul dejun sau cina. De asemenea se prepara in toate tarile arabe, cu unele variatii ale ingredientelor de baza. Ingredientul de baza este bobul de gradina ( Vicia faba,Fava bean) si este o fasole lata specifica Nordului Africii si Asiei de Sud-Est.Acum se cultiva si in multe alte regiuni de pe glob. In limba araba este cunoscuta sub numele de “fool” sau “foul”( se pronunta” ful”) . Se consuma atat sub forma de pasta , dar si la prepararea altui fel de mancare specific arab:”falafel”. Mancarea cunoscuta sub numele de “fool medames” este o alta varianta care se mananca in mod caracteristic la micul dejun cu ceapa.

Inapoi la reteta

Comentarii (38)

la 20.03.2011, 09:19
Cred ca-i si bun , dar prezentarea si pozeleee ******************************
la 20.03.2011, 09:21
foarte bine prezentat..si cred ca e si buna...
la 20.03.2011, 09:44
place prezentarea
la 20.03.2011, 10:35
la 20.03.2011, 10:41
stii ca aici n-am vazut niciodata fava bean>super bun arata...de m-as vedea la masa
la 20.03.2011, 10:46

f bun
la 20.03.2011, 10:51
ce mic dejun bogat,asa cum imi place mie interesante retete Mihaela
la 20.03.2011, 11:15
Cate ai timp sa gatesti... ..arata super frumos si ma bucur ca impartasesti cu noi mancare specifica de acolo...
la 20.03.2011, 11:28
Din nou...arata exceptional am mancat si eu si stiu cat este de bun...felicitari!
la 20.03.2011, 11:31
deliciosss
la 20.03.2011, 12:17
Pur si simplu am ramas fara cuvinte. Totul este nemaipomenit, de la retete pana la prezentare. Felicitari! Mancarurile tale ne demonstreaza ca postul este post indiferent de religie.
la 20.03.2011, 12:53
la 20.03.2011, 13:14
la 20.03.2011, 13:51
Onesta multumesc; acum traind , in Orientul Mijlociu am inteles farmecul celor 1001 de nopti, in care se descriau bucatele arabe si acum nu numai ca le-am gustat dar am invatat si secretul condimentelor orientale
cel putin o parte din ele
la 20.03.2011, 14:04
sorry uitasem like-ul da mi-era un somniccc cu sau fara mancarea buna este apreciata oricum

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking