Midii cu lapte de cocos

Postat de AlexTeacher in Fructe de mare
28 Mar 2018 | 7620 vizualizari
Midii cu lapte de cocos

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Ingrediente

  • 500 g midii proaspete
  • 250 ml lapte de cocos
  • 70 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 2 salote
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • 150 g rosii cuburi
  • 1 ardei iute
  • 25 g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un varf de cutit de zahar
  • patrunjel sau coriandru proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior.
Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior.
Rastoarna midiile intr-o sita si spala-le bine in 4-5 ape.
Arunca-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida (acelea sunt deja moarte si trebuie sa eviti sa le consumi pentru ca risti o toxinfectie alimentara: le poti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele). 

Toaca usturoiul si salota cubulete. Adauga untul si uleiul de masline intr-o tigaie cu suprafata non aderenta. Soteaza ceapa si usturoiul. Adauga firicelele de cimbru, lemongrass taiat marunt si midiile. Adauga capacul si agita putin tigaia. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Potriveste de sare si piper si adauga ardeiul iute taiat rondele. Adauga laptele de cocos si pune inapoi capacul. Lasa cateva minute pe foc. Midiile se vor desface in aburii creati. 
Adauga rosiile cuburi si cateva grame de zahar daca este nevoie, pentru a mai taia din aciditate. 

Da capacul la o parte si arunca midiile care nu s-au deschis.
Serveste midiile alaturi de patrunjel sau coriandru proaspat tocat marunt si o portie sanatoasa de cartofi prajiti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

Postat de maxion

Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid . Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2018, 13:37
bune bune
la 29.03.2018, 13:55
Nu sunt eu fan peste si fructe de mare, dar din astea zau ca as gusta !
la 01.04.2018, 08:25
imi place cum suna

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking