Ingrediente
- 1 kg midii
- 1kg scoici
- 20 de cozi de gamberii decorticate
- 8..10 puisori de caracatita
- o nuca de cocos sau lapte de nuca de cocos
- maduva de palmier (conserva)
- 1 lamaie potrivita
- 1/2 ananas fruct
- 5..6 catei de usturoi
- 1 ..2 ardei iute
- 50 ml de coniac
- 100 ml ulei de masline
- sare , piper
- patrunjel verde
- 1 ardei gras rosu
- rosii cuburi din conserva
- o bucatica de radacina de telina
- 1..2 fire de telina verde
- 10 masline verzi si 10 negre
- ceapa verde- o legatura
Mod de preparare
Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid .
Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa care punem legumele la distuit in ulei de masline .
Cand sunt facute pe jumatate adaugam caracatita, cozile de gamberii si pulpa de la scoici punem laptele de cocos, ananasul taiat bucati si zeama de la o lamaie.
Asezonam cu sare, piper si ardei iute tocat si lasam totul sa fiarba 5 min .
Punem si rosiile cuburi ,mai lasam 5 min la foc iute ,dupa care punem usturoiul si patrunjel verde si gata........
Se serveste calda .....
va urez pofta bunaaa
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|