Ingrediente
- 12 creveti medii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura de paprika pudra
- Ptr sos:
- 3 linguri ulei masline
- 2 bucati de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
- 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt
- o ceapa mica rasa
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii tocate marunt si luata coaja de ele
- 2 linguri otet
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura busuioc proaspat
- sare
- piper proaspat macinat
- 225 gr orez basmati
Mod de preparare
Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8 min pana devin roz. Strecuratii si pastrati zeama in care s-au fiert. Sosul il preparam cam asa: caliti putin usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul in ulei. Adaugati rosiile, otetul, zaharul, busuiocul, sare si piper, si lasati sa fiarba cca 10 min. Adaugati apoi orezul si zeama in care s-au fiert crevetii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit pana cand se evapora apa si/sau pana cand orezul e bine fiert. Daca apa s-a evaporat si orezul inca nu e gata, mai puneti putina apa, si amestecati din cand in cand. Serviti orezul pe o frunza de salata inconjurata de creveti. Ornati cu frunze proaspete de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arc de creveti cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|