Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72 in Fructe de mare
11 Mai 2013 | 6323 vizualizari
Arc de creveti cu orez basmati

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai ales prin fierbere! Deci va voi prezenta reteta cu codite!;)

Ingrediente

  • 12 creveti medii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de paprika pudra
  • Ptr sos:
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 bucati de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt
  • o ceapa mica rasa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii tocate marunt si luata coaja de ele
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 225 gr orez basmati

Mod de preparare

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8 min pana devin roz. Strecuratii si pastrati zeama in care s-au fiert. Sosul il preparam cam asa: caliti putin usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul in ulei. Adaugati rosiile, otetul, zaharul, busuiocul, sare si piper, si lasati sa fiarba cca 10 min. Adaugati apoi orezul si zeama in care s-au fiert crevetii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit pana cand se evapora apa si/sau pana cand orezul e bine fiert. Daca apa s-a evaporat si orezul inca nu e gata, mai puneti putina apa, si amestecati din cand in cand. Serviti orezul pe o frunza de salata inconjurata de creveti. Ornati cu frunze proaspete de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arc de creveti cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Midii în sos de vin și portocale

Postat de panacris

Midii în sos de vin și portocale

Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar...

Citeste continuarea

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 23:49
la 11.05.2013, 23:55
ce dor imi e de fructe de mare bune, bune
la 12.05.2013, 00:03
la 12.05.2013, 00:08
la 12.05.2013, 00:11
Vai Dora, cu ce finetzuri vii la ora asta....ador si crevetii si orezul basmati!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking