Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72 in Fructe de mare
11 Mai 2013 | 6317 vizualizari
Arc de creveti cu orez basmati

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai ales prin fierbere! Deci va voi prezenta reteta cu codite!;)

Ingrediente

  • 12 creveti medii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de paprika pudra
  • Ptr sos:
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 bucati de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt
  • o ceapa mica rasa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii tocate marunt si luata coaja de ele
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 225 gr orez basmati

Mod de preparare

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8 min pana devin roz. Strecuratii si pastrati zeama in care s-au fiert. Sosul il preparam cam asa: caliti putin usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul in ulei. Adaugati rosiile, otetul, zaharul, busuiocul, sare si piper, si lasati sa fiarba cca 10 min. Adaugati apoi orezul si zeama in care s-au fiert crevetii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit pana cand se evapora apa si/sau pana cand orezul e bine fiert. Daca apa s-a evaporat si orezul inca nu e gata, mai puneti putina apa, si amestecati din cand in cand. Serviti orezul pe o frunza de salata inconjurata de creveti. Ornati cu frunze proaspete de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arc de creveti cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Postat de gurita_ta2005

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...

Citeste continuarea

Orzo cu legume de vara si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Orzo cu legume de vara si creveti

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.  Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 23:49
la 11.05.2013, 23:55
ce dor imi e de fructe de mare bune, bune
la 12.05.2013, 00:03
la 12.05.2013, 00:08
la 12.05.2013, 00:11
Vai Dora, cu ce finetzuri vii la ora asta....ador si crevetii si orezul basmati!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking