Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

Postat de maxion in Fructe de mare
4 Sep 2011 | 10096 vizualizari
Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

ceva ce e super si cu un gust aparte pentru gurmanzii carora le plac fructele de mare

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 1kg scoici
  • 20 de cozi de gamberii decorticate
  • 8..10 puisori de caracatita
  • o nuca de cocos sau lapte de nuca de cocos
  • maduva de palmier (conserva)
  • 1 lamaie potrivita
  • 1/2 ananas fruct
  • 5..6 catei de usturoi
  • 1 ..2 ardei iute
  • 50 ml de coniac
  • 100 ml ulei de masline
  • sare , piper
  • patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • rosii cuburi din conserva
  • o bucatica de radacina de telina
  • 1..2 fire de telina verde
  • 10 masline verzi si 10 negre
  • ceapa verde-  o legatura

Mod de preparare

Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid .

Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa care punem legumele la distuit in ulei de masline .

Cand sunt facute pe jumatate adaugam caracatita, cozile de gamberii si pulpa de la scoici punem laptele de cocos, ananasul taiat bucati si zeama de la o lamaie.

Asezonam cu sare, piper si ardei iute tocat si lasam totul sa fiarba 5 min .

Punem si rosiile cuburi ,mai lasam 5 min la foc iute ,dupa care punem usturoiul si patrunjel verde si gata........

Se serveste calda .....

va urez pofta bunaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Linguini siciliene cu fructe de mare

Postat de mihaelar63

Linguini siciliene cu fructe de mare

Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor...

Citeste continuarea

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 21:09
arata bn
la 04.09.2011, 21:09
la 04.09.2011, 21:56
la 05.09.2011, 09:38
la 05.09.2011, 11:46

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking