Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume

Postat de Bucataras in Somon
3 Dec 2013 | 2941 vizualizari

Chef Roberto pregătește două dintre rețetele clasice ale bucătăriei italiene: risotto cu fructe de mare și o rețetă rapidă de somon cu scoici și legume.

Ingrediente

  • orez carnaroli, arborio sau vialone nano
  • somon
  • cod
  • fasolari (varietate de scoici)
  • vongole (scoici albe)
  • midii
  • langustină
  • un crevete
  • puțin parmezan
  • ulei de măsline și pătrunjel

Pentru Somon cu scoici si legume:

  • somon
  • scoici
  • dovlecei
  • roșii
  • cimbru
  • usturoi

Mod de preparare

 Pentru început se deschid scoicile. Vor fi puse în supă care fierbe, astfel încât supa să aibă gust de peste. Este și o metodă de a ne asigura că scoicile nu au nisip în interior, sau că unele dintre ele nu sunt moarte. Scoicile se pun în apă rece și se scot din cochilii. Apoi se pun în supă și vongolele. Ele nu trebuie să fiarbă prea mult. Între timp se pune orazul în tigaie și se încălzește. Când temperatura lui ajunge la 90 de grade, adică se încinge și miroase a alune (cam după 3 minute de stat pe foc, timp în care se amestecă mereu, să nu se prindă), se pune supa peste el. Va fierbe în cam 16 minute. Între timp, peștele se taie bucăți mici. Se taie și crevetele și langusta în bucăți mici. Apoi se pune peștele și fructele de mare într-un bol, se adaugă câteva frunzulițe de pătrunjel deasupra, sare și ulei de măsline. Se amestecă orezul și se tot adaugă câte un polonic de supă, atunci când lichidul scade. Pentru a ști de câtă supă este nevoie, luați în calcul faptul că risotto absoarbe cam de 3 ori cantitatea sa în apă. Adică la 100 grame de orez sunt necesare 300-350 grame de supă. Sarea în general se adaugă mai spre final în risotto, pentru că supa este deja sărată și cu cât fierbe mai mult, cu atât devine mai concentrată. Când se amestecă în orez, aveți grijă să nu lăsți orez prins de lateralele oalei, pentru că el nu va fierbe. Când orezul e aproape gata se pune și peștele care are nevoie de doar 3-4 minute să fiarbă.Totul se amestecă prin zgâlțâirea oalei, nu cu o paletă. Apoi se lasă să se odihnească. Poftă bună!

Cum prepari Reteta de somon cu scoici și legume

Dovleceii se taie ușor pe diagonală în felii foarte subțiri. Roșiile se taie la fel. Se pune puțină sare peste dovlecei. Se fac câteva crestături în pielea somonului, iar în ele se introduc câteva crenguțe de cimbru. Se adaugă ulei de măsline și sare grunjoasă. Tigaia se pune pe foc. Se adaugă ulei, crenguțe de cimbru și un cățel de usturoi. Se pune peștele la prăjit cu pielea în jos. Când este ușor rumenit se întoarce pe partea cealaltă, apoi se adaugă zucchinni, roșiile și scoicile. Se acoperă tigaia. Se verifică peștele după câteva minute, iar dacă este gata se scoate pe o farfurie până când se desfac scoicile. Se pregătesc ierburile aromate pentru decor: pătrunjel, mărar, cimbru - ce vă place. Peștele se pune îapoi în tigaie pentru două minute înainte de a opri focul. Apoi se servește cald, cu un buchețel de ierburi aromate și puțin ulei de măsline. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Risotto cu fructe de mare și Reteta de somon cu scoici și legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Somon cu mandarine in stil asiatic

Postat de mihaelar63

Somon cu mandarine in stil asiatic

Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la...

Citeste continuarea

Chiftelute de somon afumat

Postat de RuxyRux

Chiftelute de somon afumat

Somonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 18:51
Văd dublu??? S-au, s-a schimbat felul de prezentare Oricum ambele preparate sunt
la 03.12.2013, 18:54
Aaaa, am înțeles acum 2 rețete într-un videoclip
la 03.12.2013, 18:55
Nu-s de nasul meu preparatele astea...dar apreciez felul de a fi gatite...
la 03.12.2013, 19:00
Cand faci sa-mi spui,ca-mi plac !
la 03.12.2013, 19:13
Cu cine vb Buni??? Cu BucătărașSuprem sau cu mine

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking