Bucataras TV: reteta de Rulouri de vinete cu bacon și reteta de Farfalle cu somon afumat

Postat de Bucataras in Peste
3 Dec 2013 | 2721 vizualizari

Chef Roberto pregătește două rețete pentru iubitorii de pește. Prima este o combinație interesantă de vâmnătă, bacon și ton proaspăt, iar cea de-a doua este cu paste și somon afumat. Care vă tentează mai mult?

Ingrediente

  • vânăta
  • bacon
  • ton
  • roșii mici
  • roșii mici galbene
  • oregano
  • usturoi
  • măsline negre
  • vin alb
    Pentru farfalle cu somon afumat
  • somon afumat
  • ceapa verde
  • ardei gras
  • dovlecei
  • morcov
  • fenicul
  • ceapă roșie
  • vânătă

Mod de preparare

 Se taie capetele vinetei, iar restul se feliază. Într-o tavă se pune ulei, sare, oregano și deasupra se pun feliile de vânătă, care se ung pe ambele părți c amestecul din tavă. Se dau la cuptorul încins. Costița afumată se taie felii, apoi bucăți mici. Roșiilese taie în 4. Apoi se taie tonul proaspăt cubulețe. Se pune o tigaie pe foc la încins. Când se incinge se adaugă un cățel de usturoi întreg, presat cu lama cuțitului, puțin ulei și câteva crenguțe de oregano. Oregano se ține puțin pe foc, doar cât să lase aromă. Apoi se scoate usturoiul și oregano din tigaie și se pun bucățelele de bacon la prăjit. Când devin crocante se scot din tigaie și se pun la scurs pe un șervet de hârtie. Se șterge tigaia cu un prosop de hârtie, se pune iar ulei și se pun roșiile și tonul la călit.  Apoi se adaugă oregano proaspăt, piper măcinat, puțin vin alb și sare. Vinetele se scot din cuptor când capătă o culoare aurie. Tonul cu roșii trebuie ținut puțin pe foc.

 
Se așază feliile pe o planșetă, apoi se umplu pe rând cu ton cu roșii și bucățele de bacon. Se rulează. Se pun rulourile în tava în care au fost coapte vinetele și se adaugă bucățele de roșii deasupra. Se dau la cuptor pentru câteva minute. Busuiocul opărit se trece prin apă rece, apoi se pasează cu puțină lămâie și ulei de măsline și se obține un pesto. Se așaza rulourile calde pe farfurie, se decorează cu pesto și arpagic verde.

Cum se prepara Farfalle cu somon afumat

Se curăță ceapa roșie. Într-o oală se pune apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot se adaugă farfallele, care fierb în general în jur de 11-12 minute. În timp ce pastele fierb, se pregătește sosul. Se taie ceapa cubulețe foarte mici. Între timp se pune o tigaie pe foc, la încălzit. Se adaugă ceapa și un pic de ulei de măsline. Apoi se taie vânăta cubulețe. Morcovul curățat se taie bastonașe subțiri, iar apoi cubulețe foarte mici care se pun la călit peste ceapă. Se adaugă și vânăta. O jumătate de  ardei gras se taie fâșii și apoi cubulețe. Însă mai întâi se înlătura partea albă de pe miez, pentru că ea dă arsuri la stomac. Se toacă și ceapa verde mărunt.  Se taie și feniculul în cubulețe mici  și se pune în tigaie. Între timp se pune pe foc o altă tigaie. Peste legume se pune puțin din apa în care fierb pastele. Se taie și zucchini în cubulețe mici și se dă deoparte. Apoi se taie mărunt și somonul afumat. Se condimentează legumele din tigaie cu puțină sare, se mai adauga un pic de apă de la peste și vin alb. Se toacă mărunt cam un pumn mare de parmezan. Se adaugă puțin cimbru proaspăt, rupt cu mâna peste parmezan. Apoi parmezanul cu cimbru se pune în tigaia goală și fierbinte de pe foc. Când se topește, se scoate din tigaie, la răcit.
 
Pastele fierte se strecoară. Peste legume se pune somonul afumat, apoi farfallele. Se amestecă ușor. Se pun pastele în farfurie, peste bărcuța din parmezan. Se ornează cu frunzulițe de salată. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Rulouri de vinete cu bacon și reteta de Farfalle cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Peste cu naut si legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Peste cu naut si legume la cuptor

Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele. Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 19:17
la 03.12.2013, 19:19
la 03.12.2013, 19:40
minunate retete

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking