Bucataras TV: reteta de Paste cu romburi de legume

Postat de Bucataras in Paste
3 Dec 2013 | 3048 vizualizari

Pastele sunt printre cele mai populare rețete italiene, iar Chef Roberto ne arată cum o banală rețetă de paste cu legume poate fi gustoasă și prezentată într-un mod care să încânte și privirea.

Ingrediente

  •  ardei galbeni, verzi, roșii
  • vinete
  • dovlecei
  • cepe roșii
  • roșii cherry
  • coriandru
  • ceapă verde
  • parmezan
  • usturoi
  • farfalle
  • curry
  • smântână
  • supă de legume

Mod de preparare

Pastele sunt printre cele mai populare rețete italiene, iar Chef Roberto ne arată cum o banală rețetă de paste cu legume poate fi gustoasă și prezentată într-un mod care să încânte și privirea.
Se înlătură partea albă a ardeiului verde, apoi se taie sub formă de romburi. Se procedează la fel și cu ardeiul roșu și cel galben. Între timp se pune o tigaie la încins. Se taie ceapa sub formă de romb. Se pune puțin ulei de masline în tigaie. Se adaugă un cățel de usturoi și se călește puțin. Peste el se adaugă legumele tăiate. Între timp se taie felii groase cu tot cu coajă dintr-o vânată. Partea cu miez nu se va folosi, restul se va tăia în romburi. Se va proceda la fel si cu dovlecelul. Se amestecă legumele din când în când. Se taie roșiile cherry în două. Se adaugă puțină sare peste legumele din tigaie, se scoate usturoiul. Se pune puțină supă peste este și se lasă să fiarbă.
 
Se taie ceapa  și coriandrul mărunt. Se pune la fiert un litru de apă cu sare. Când dă în clocot se vor pune 500 grame paste la fiert. Se amestecă o lingură de curry cu puțin vin și se toarna peste legume. Se mai adaugă supă dacă este nevoie. Se râșnește și puțin piper. Spre final se adaugă roșiile.
 
Se dă puțin parmezan pe răzătoare . Se înxălzește o altă tigaie bine. Se rade puțin cașcaval și se amestecă apoi cu puțin coarinadru proaspăt. Acest amestec se pune într-o tigaie încinsă.
 Când se topește, se scoate din tigaie și se pune la răcit. Se mai fac încă două bucățele de brânză prăjită.
 

Pastele se strecoară și se pun peste legume, se pune și smântâna peste ele. Se amestecă. După ce se ia tigaia de pe foc, deasupra se presară parmezan ras și ierburi aromate tocate. Se amestecă. Se pun pastele în farfurie. Se decorează cu arpagic și brânză călită. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Paste cu romburi de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste tricolore cu branza

Postat de simona72

Paste tricolore cu branza

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le punem intr-un vas termorezistent uns cu o lingura ulei de masline. Untul si uleiul ramas le punem pe foc intr-o...

Citeste continuarea

Paste la cuptor cu carnati si cascaval

Postat de mirela0911

Paste la cuptor cu carnati si cascaval

Se taie carnatii felii. Ceapa se curata si se taie julienne. Se curata usturoiul si se taie feliute sau pisat. Intr-o tigaie, se prajesc carnatii in ulei, se adauga ceapa, usturoiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 22:47
bune pastele
la 03.12.2013, 23:14

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking